Fül- és Testgyertya

« Szolgáltatások


Fülgyertya 

A fülgyertyázás egy egyszerű, akár otthon is alkalmazható természetes gyógymód. A külső hallójáratba helyezett fülgyertya égése során enyhe hőhatás és kürtő hatás (nagyon enyhe vákuum) keletkezik. Égés közben a gyertyában lévő levegőoszlop mozog, ez a vibrálás a fül energiapontjainak stimulálásához, a dobhártya “masszírozásához” elegendő. Ezek a fizikai hatások javítják a keringést, enyhítik a fül és arcüregekkel kapcsolatos panaszokat. A fülgyertyázás nyugtató, ellazító élménye hozzájárulhat a stresszes panaszok enyhítéséhez, a ki­kap­cso­ló­dás­hoz, relaxációhoz.

           

A fülgyertya ajánlható általánosságban bárkinek aki
- sokat dolgozik a szabadban
- poros környezetben tartózkodik
- sokat repül, vízi sportokat űz
- krónikus fülbetegségeknél (fülzúgás, fokozott fülzsírtermelődés)
- melléküreg-gyulladásban szenved
- allergiás, náthás, megfázott

Mire jó a fülgyertya? 

A fülgyertya használata ajánlatos: fülkeringési zavaroknál, fül-, homlok- és melléküregek gyulladásainál, migrénes panaszoknál, náthánál, szénanáthánál. Kilyukadt dobhártyánál, vagy ha a kezelendő személy allergiás a gyertya valamelyik anyagára, akkor nem ajánlott a fülgyertya használata.

 

 

Gyakori kérdések

Mi a fülgyertyázás? 

A fülgyertyázás egy egyszerű, akár otthon is alkalmazható természetes gyógymód. A már meggyújtott gyertyát a fülbe helyezzük, a  fülgyertya égés közben melegíti a fül környékét, stimulálja a fülnél és fülben lévő akupunktúrás pontokat, javul a vérkeringés, ami hozzájárul a fület és arcüregeket érintő betegségek gyógyulásához.

Mire jó a fülgyertya? 

Ha semmi egyéb probléma nincs, a  fülgyertya rendszeres használata segít a relaxálásban, vagy a fülzsír természetes eltávolításában. A fülgyertya melege és gőzei a fülzsírt megduzzasztják, így az pár napon belül magától kiürül. A fülgyertyázás segít a különféle fülpanaszok, légúti panaszok, nátha kezelésében.

Mit szív ki a fülgyertya? 

A válasz az, hogy SEMMIT! Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a fülgyertya kiszívja a fülzsírt, baktériumot stb. a fülből, ez nem igaz! Ilyen mértékű vákuum nem alakul ki a fülgyertya égése során. Égés közben a gyertyában lévő levegőoszlop mozog ugyan, de ez a vibrálás a fül energiapontjainak stimulálásához, a dobhártya “masszírozásához” elegendő. A fülgyertya képes fellazítani a fülzsírt és hozzájárul a fül higiéniájához, de nem szív ki semmit.

Mi az  a viasz-szerű anyag és fehér por a gyertyában a fülgyertya  kezelés végén? 

A por és a viaszmaradék az elégett fülgyertya (viasz és pamut) égési maradványa. Az égéstermék egyesek szerint, bizonyos fokig utalhat a fül betegségére, állapotára, erről természetgyógyász adhat további felvilágosítást. Tehát a maradvány nem a fülből származik, (az önmagában elégetett gyertyában ugyanúgy megtalálható) de hozzáértő számára segíthet felállítani a diagnózist a fül állapotáról.

Milyen  gyakran lehet fülgyertya kezelést végezni? 

A kezelések gyakorisága egyénenként változhat. Ha egészségesek vagyunk, relaxáláshoz, fültisztításhoz elegendő kb. havonta egy kezelés. Problémák esetén a szakirodalom naponta maximum egy – egy fülgyertya elégetését javasolja, természetesen mindkét fülben. (Páros szerv, összefüggő üregrendszer.) A napi egy fülgyertyázást is legfeljebb 5 – 7 napig szabad végezni, utána legalább egy hét szünetet kell tartani. Ha a problémák huzamosabb ideig fennállnak, kérjük, konzultáljon orvosával.

Fáj a fülgyertyázás? 

A helyesen elvégzett fülgyertya kezelés nem fáj. A gyertyát nem szabad túl mélyen belenyomni a fülbe és be kell tartani a mellékelt használati útmutató utasításait. A fülgyertyázást általában megnyugtató, kellemes érzésként írják le, ha mégis bármilyen kellemetlenség vagy fájdalom jelentkezik a fülgyertya kezelés során, azonnal hagyja abba a gyertyázást.

Használhatóm a fülgyertyát magamon?

Senkinek sem javasoljuk, hogy önmagán végezzen fülgyertya-kezelést. Mindig kérjünk meg egy segítő személyt, aki meggyújtja, a megfelelő helyre illeszti és függőleges pozícióban tartja a fülgyertyát a kezelés során, majd a kezelés végén eloltja a gyertyát. NE VÉGEZZEN FÜLGYERTYA KEZELÉST ÖNMAGÁN!

Mennyi ideig tart egy fülgyertya kezelés?

Egy teljes fülgyertya kezelés körülbelül fél órát, háromnegyed órát vesz igénybe. Egy normál  fülgyertya kb. 10-12 percig ég és egy alkalom során mindkét fület javasolt kezelni. A fülgyertyázást érdemes arc- és fejmasszázzsal, pár perces relaxációval kiegészíteni.

Miből készül a fülgyertya? 

A fülgyertya szó kissé félrevezető, hiszen nem hagyományos gyertyáról van szó, a fülgyertya üreges, nincs kanóca és méhviasszal, viaszkeverékkel átitatott természetes textíliából (pamutvászonból, lenvászonból) készül. A fülgyertya hatását különféle természetes hatóanyagokkal, pl. illóolajokkal lehet növelni, ilyenkor a gyertya belső felületét impregnáljuk, vagy a merítőviaszba adagoljuk az illóolajat, egyéb hatóanyagot.

Használható gyerekeknél a  fülgyertya? 

Gyermekeknél gyakori betegség a fülgyulladás, fülfájás. Léteznek rövidebb égésidejű, kisebb méretű, kifejezetten gyermekek számára kialakított fülgyertyák, azonban komolyabb probléma esetén mindig kérjük ki szakorvos véleményét. Mindemellett csak akkor javasoljuk gyerekek kezelését, ha elég nagyok, hogy nyugodtan feküdjenek kb. negyed órát (könnyebb, ha közben lefoglaljuk őket, mesélünk nekik stb.) és megértik, hogy nem szabad a gyertyát megfogni. Háromévesnél fiatalabb gyerekeknél nem javasoljuk a fülgyertyázást.

Mire kell figyelni fülgyertyázáskor? 

Mivel a fül páros szerv ezért ajánlott egy kezelés alkalmával mindkét fület kezelni, fontos, hogy betartsuk a használati útmutató előírásait és az alapvető tűzvédelmi szabályokat. A kezelés után egy napig lehetőleg tartsuk a fület melegen és szárazon, ne merüljünk víz alá, kerüljük a huzatos környezetet.

Számít, hogy milyen fülgyertyát használok? 

Igen, a jó minőségű alapanyagokból készült, biztonsági ki­egé­szítőkkel ellátott fülgyertya használata ugyanis ké­nyel­mesebb és biztonságosabb kezelést tesz lehetővé. Szakértők és ter­mészet­gyógyászok szerint a kézzel készített, természetes alapanyagokból, méhviaszból, növényi színezékekkel, természetes illóolajokkal készült fülgyertyák kimagasló bioenergetikai tulajdonságokkal rendelkeznek.

Házilag, hogy lehet fülgyertyát készíteni? 

Bár számos leírás és oktató videó létezik a fülgyertya-készítésről, senkinek nem javasoljuk, hogy saját maga vagy mások számára otthon készítsen fülgyertyát, vagy otthon készült fülgyertyát használjon! A nem ellenőrzött körülmények között, házi alapanyagokból készült fülgyertyák folyhatnak, csöpöghetnek, nem rendelkeznek azokkal a biztonsági kiegészítőkkel mint a hivatalos gyártónál készített gyertyák. Saját érdekében csak jó minőségű, boltban, gyógyszertárban vásárolt fülgyertyát használjon.

Terhesség alatt használható a fülgyertya? 

Az eddigi tapasztalatok szerint a fülgyertyázás nincs semmilyen káros hatással az anyukára vagy a babára, segítheti a relaxációt, ellazulást. Azonban a fülgyertyához használt illóolajok közül terhesség ideje alatt a muskotályzsálya és a rozmaring kerülendő. Ha a kismamának bármilyen ellenérzése van a kezeléssel kapcsolatban, akkor inkább ne használjon fülgyertyát és kérje ki orvos vagy természetgyógyász véleményét.

Fülgyertyát mindkét fülön kell használni vagy csak amelyik fáj? 

Mivel a fül páros szerv, az arcüregek pedig összefüggő rendszert alkotnak, egy kezelés alkalmával mindkét fület javasolt kezelni.

Lehet a fülgyertyát a test egyéb pontjain alkalmazni? 

Természetesen nem tilos a fülgyertya egyéb testfelületen való alkalmazása, azonban ilyen kezelésekhez inkább a testgyertyákat használatát javasoljuk. A fülgyertyák kialakítása a hallójárat méretéhez igazodik, a testgyertya nagyobb átmérőjű, hosszabb égésidejű gyertya, alkalmasabb pl. a meridián pontok kezeléséhez.

A köldökgyertya és a fülgyertya között mi a különbség? 

A köldökgyertya helyett inkább a testgyertya elnevezést szoktuk használni. A kétféle gyertya alapanyaga és formája azonos, a méretük különbözik, a testgyertya valamivel nagyobb, hosszabb ideig ég. A fülgyertyát, ahogy a neve is mutatja, a fülbe helyezve használjuk, a testgyertyát pedig akár a köldökben akár a test egyéb pontjain (akupunktúrás pontok, meridián pontok) alkalmazhatjuk.

Lehet a testgyertyát arcon, háton használni? 

Megfelelő körültekintéssel igen. A testgyertyával bármelyik akupunktúrás pontot kezelhetjük, amelyikhez hozzá tudunk férni. Nehezen elérhető vagy speciális problémát kezelő pontok esetén azonban kérjük ki természetgyógyász tanácsát. Természetesen a testgyertyázást se végezzük egyedül, mindig kérjünk meg egy segítőt, aki elvégzi a kezelést és tartsuk be a használati útmutató utasításait.

Mennyi ideje használnak fülgyertyát? 

A fülgyertya használatát egyesek szerint az ókorig lehet visszavezetni, az mindenesetre bizonyos, hogy a népi gyógyászatban évszázadok óta alkalmaznak fülkúpokat, melyek gyógynövények leveleiből, fakéregből, különböző hatóanyagokkal átitatott textíliákból készültek, egyes szibériai törzseknél például máig alkalmazzák ezt a gyógymódot.

A fülgyertyázás jótékony hatásai lehetnek: 

- csökkenhet a fül és a melléküregek nyomása

- javíthatja a hallást, az egyensúly-problémákat
- segíthet a fülzsír természetes kiürülésében, megszüntetni a fülcsengést
- enyhítheti a viszketést, a füllel kapcsolatos fejfájást
- segíthet fülfertőzések, gyulladások legyőzésében
- általános nyugtató, relaxáló hatással bír

 A fülgyertya kiknek javasolt? 

Szinte bárkinek, aki
- sokat dolgozik a szabadban, poros környezetben tartózkodik
- vízi sportokat űz
- krónikus fülbetegségekben, melléküreg-gyulladásban szenved
- allergiás, eldugult a füle
- túlzott fülzsír-termeléstől szenved

Mikor nem használható a fülgyertya?                                                                  

- friss fülműtét után
- fülciszták, fültőmirigy-gyulladás, füldaganatok esetén
- fülsérülés, a fülben grommet, drain, mesterséges dobhártya megléte esetén a fülgyertyát a fülcimpa mögött helyezzük el.

 

MILYEN JÓTÉKONY HATÁSAI LEHETNEK A TESTGYERTYÁNAK

• testi fájdalmak csillapítása

• anyagcsere rendellenességek

• energiablokkok oldása

• fejfájás, migrénes panaszok

• feszült állapot, stressz, idegesség

• mozgásszervi panaszok

• méregtelenítés segítése

• légúti tisztítás

• női, férfi nemi problémák

• izületi-, reumatikus fájdalmak enyhítése

 

MediNatural testgyertya natúr.

Napjainkban kialakult rossz táplálkozási szokások, és a mozgásszegény életmód következtében a nyirokrendszerünkre túl sok teher hárul.

A lerakódott mérgek nehezen ürülnek. A szervezet nagyon lassan szabadul meg tőlük, ezért okoznak fizikai tüneteket.

Ha a nyirokcsomók telítődnek – lebomlási anyagokkal, salakokkal, baktériumokkal, gombákkal – akkor megduzzadnak, és fájdalmassá válnak.

A nyirokrendszer behálózza egész testünket, befolyásolja az immunrendszer működését, ezért rendkívül fontos a tisztántartása, a dugulás megszüntetése.

Medinatural testgyertya ebben nyújthat segítséget.

A MediNatural testgyertyák kizárólag természetes anyagok felhasználásával, paraffin illetve más ásványi eredetű viasz hozzáadása nélkül, tisztított, fertőtlenített méhviaszból, pamutvászonból, steril gézből, természetes illóolajok felhasználásával készülő termékek. A biztonságos kezelés érdekében steril gézből készült filterrel vannak ellátva.

Testgyertyáink, részletes betegtájékoztatóval és használati utasítással kerülnek forgalomba.

A Testgyertya használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést!

Csigolyagyertyázás testgyertya segítségével

 

 

Az agyból az első nyaki csigolya magasságában idegszálak milliárdjai ágaznak a test minden részéhez, szövetéhez.

Rajtuk keresztül kapja a szervezet az utasításokat, amelyek különböző élettani, kémiai folyamatokat indítanak el.

Ugyanakkor ezen a csatornán keresztül tájékoztatja a szervezet az agyat a kiadott utasítások végrehajtásáról és az esetleges meghibásodásokról.

 

Ez alapján, az információcsere alapján dönt az agy, hogy normál élettani vagy önregenerálásra serkentő gyógyító folyamatokat indítson meg. A MediNatural testgyertya a csigolyák közötti területre helyezve a kezelés során kifejtet hatásával e folyamatokat támogatja.

 

A gerincoszlopot

24 csigolya alkotja:

7 nyak-,

12 hát-

és5 ágyékcsigolya.

 

 

1. és 2. nyaki csigolya között: fejfájás, szédülés, álmatlanság, magas vérnyomás, fáradtság pszichés problémák

2. és 3. nyaki csigolya között: szem- és fülproblémák, allergia, arcüreggyulladás

3. és 4. nyaki csigolya között: pattanásos bőr

4. és 5. nyaki csigolya között: nagyothallás

5. és 6. nyaki csigolya között: rekedtség, hangszálgyulladás

6. és 7. nyaki csigolya között: torok-, mandulagyulladás, nyak-, vállfájdalom

7. nyaki és 1.-es hát csigolya között: lelki kezelések


 

1. és 2. hátcsigolya között: kar-, kézfájdalom, köhögés, légzésproblémák

2. és 3. hátcsigolya között: szívproblémák

3. és 4. hátcsigolya között: asztma

4. és 5. hátcsigolya között: epeproblémák

5. és 6. hátcsigolya között: májproblémák, vérkeringés zavara,

6. és 7. hátcsigolya között: gyomorpanaszok

7. és 8. hátcsigolya között: cukorbetegség

8. és 9. hátcsigolya között: immungyengeség, idegi-, lelki kezelés

9. és 10. hátcsigolya között: allergia, ekcéma

10. és 11. hátcsigolya között: vesepanaszok, fáradtság, érelmeszesedés

11. és 12. hátcsigolya között: ekcéma 12. hátcsigolya és az 1-es ágyéki csigolya között: reuma


 

1. és 2. ágyéki csigolya között: székrekedés

2. és 3. ágyéki csigolya között: visszér

3. és 4. ágyéki csigolya között: menstruációs problémák

4. és 5. ágyéki csigolya között: derékfájás

5. ágyéki csigolya és a keresztcsont között: lábak rossz vérellátása keresztcsont: kereszt-, és medencefájdalom farokcsont: aranyér, farokcsont fájdalom

 

 

FIGYELMEZTETÉS !
A felsorolt ismertetők, leírások tájékoztató jellegűek.

A javallatokra vonatkozóan alkalmazása
kizárólag a régóta fennálló használaton alapul.
Tudományos kutatással alátámasztva – nem rendelkezik.

Olvasásakor mindig tartsa szem előtt, hogy ezek nem helyettesíthetik
a szakszerű orvosi ellátást!
Kizárólag informális célokat szolgál, és nem tekinthető
hivatalos egészségügyi tanácsadásnak vagy ajánlásnak.
Egészségügyi döntései meghozatala előtt
a honlap használatán túl kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!